"Ford" se vraća na drugo mesto po prodaji u SAD

Bez autora
Dec 26 2010

Kompanija "Ford", jedini američki proizvođač automobila koji je prebrodio globalnu krizu bez finansijske pomoći vlade, na dobrom je putu da ponovo zauzme drugu poziciju po prodaji na domaćem tržištu i da nadmaši japansku "Tojotu"."Fordov" analitičar Džordž Pipas procenjuje da će kompanija ove godine gotovo udvostručiti prodaju i da će u ukupnim američkim isporukama kola učestvovati sa 16,4 odsto, u odnosu na 15,3 procenata minule godine. "Ford" je najveći udeo u prodaji na domaćem tržištu imao 1980-ih godina.

"Ford" se vraća na drugo mesto po prodaji u SADKompanija "Ford", jedini američki proizvođač automobila koji je prebrodio globalnu krizu bez finansijske pomoći vlade, na dobrom je putu da ponovo zauzme drugu poziciju po prodaji na domaćem tržištu i da nadmaši japansku "Tojotu".

"Fordov" analitičar Džordž Pipas procenjuje da će kompanija ove godine gotovo udvostručiti prodaju i da će u ukupnim američkim isporukama kola učestvovati sa 16,4 odsto, u odnosu na 15,3 procenata minule godine.

Pipas podseća da je "Ford" najveći udeo u prodaji na domaćem tržištu imao 1980-ih godina.

"Ford" je poziciju drugoplasiranog prodavca automobila u SAD izgubio 2007. godine kada ga je pretekla "Tojota", ali je japanska kompanija izgubila dosta kupaca zbog masovnog opoziva vozila izazvanog različitim tehničkim problemima.

Narasloj prodaji "Forda" najviše su doprineli novi modeli kao što su pik-ap "ford F-150" , redizajnirani manji kompaktni automobil "ford fijesta".

Pipas procenjuje da će "Fordova" ukupna prodaja nadmašiti 12 miliona vozila u decembru, a da će isporuke u 2011. biti iznad 12 miliona, "možda čak blizu 13 miliona".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik